Budapest élmezőnyében a Medgyessy

Rangos elismerést kapott a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Intézményünk a 2017-2018-as tanévben rendezett budapesti diákolimpiákon elért összpontszáma alapján bekerült a főváros legjobb 12 általános iskolája közé.

A Budapesti Diáksport Szövetség rendezésében november 12-én adták át az elismerést a Fővárosi Önkormányzat dísztermében. A rendezvényen többek között jelen volt a BDSZ részéről Pinnyei Richárd főtitkár, az MDSZ-től Varga András elnökségi tag, Budapestet pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes képviselte.  Az esemény rangját emelte, hogy díszvendégként elfogadta a meghívást Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, a Nemzetközi Fair Play Szövetség elnöke.

A fővárosi elismerést Galamb Péter testnevelő munkaközösség-vezető kollégámmal közösen vettük át, de ez nem jöhetett volna létre dr. Bertókné Daróczi Marianna intézményvezető asszony sport iránti elkötelezettsége nélkül. Továbbá szeretnék köszönetet mondani minden testnevelést tanító kollégámnak, az alsó és felső tagozaton egyaránt, hiszen a gyermekekkel való napi munkából mindenki kivette a részét.

Intézményünk a tavalyi évben (a korcsoportokat külön számolva) tizenkilenc budapesti diákolimpián vett részt. A sportágak az atlétika, mezei futás, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, futsal és a torna voltak. Legeredményesebbek a futsalban, atlétikában és a tornában voltunk. Az idei tanévben bővítettük a repertoárt: a fent nevezett versenyek mellett neveztünk floorballra, amelyen rögtön két ötödik és egy hetedik hellyel nyitott a Medgyessy. Januárban pedig nevezünk a Játékos sportversenyre, amely alsó tagozatos gyermekek részére kiírt verseny.

Célunk nem más, mint jelen tanévben is tartani a szintet, a gyermekeknek minél több sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítani, kihasználva a Budapest adta lehetőségeket.

Vecsei András


Még több képet itt találhat vagy a képre kattintva.