Európai Diáksport Napja a Medgyessyben

Idén szeptember 28-án rendezték meg az Európai Diáksport Napját. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajlott ez a sportnap.

Az Európai Diáksport Napja magyar kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. A diáksportnapi kezdeményezés egy viszonylag egyszerű elképzelésre épül, hiszen a cél, hogy az iskolákban legalább két órát sportoljanak, mozogjanak a gyerekek, a helyi adottságokhoz, hagyományokhoz illeszkedően. Az egyetlen ajánlott programelem az Európai Diáksport Napján minden esztendőben az adott évnek megfelelő futótáv teljesítése, amely így idén 2018 méter lefutása volt.

Iskolánk aktívan vett részt a rendezvényen. Több helyszínen, több sportban próbálhatták ki magukat a diákok az iskola területén!

Elsőként az ajánlott 2018 méter futás következett bemelegítés után alsósok, felsősök egyaránt lelkesen lefutották a meghatározott távot, a futáshoz csatlakoztak tanárok, felnőttek is.

Ezután a diákok birtokba vehették a pályákat ahol röplabdázhattak, focizhattak (kint-bent),floorballozhattak illetve a szokásos kidobós játékokat is játszhatták.

Diákjaink a játékok alatt lelkesek voltak, élvezték a nap e részét! Gyerekcipőben van még nálunk ennek a napnak a rendezése, de jövőre igyekszünk változatosabb programokat összeállítani akár új sportágakkal is!

 

Galamb Péter,Testnevelő tanár

 

Még több képért katt ide!