Erntedankfest – Betakarítási-hálaadás ünnep a Medgyessy iskolában

 

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a német nemzetiségi nyelv oktatására és a német hagyományok ápolására. A hagyományápolásra a kalendáris ünnepek széles palettája kínálja a legjobb

 lehetőségeket, hisz minden hónapban adott egy tradicionális német ünnep. Október első hetében az Erntedankfest-re került sor, lelkes tanáraink, diákjaink és szüleik már hetekkel előtte lázas munkába kezdtek, mint a jó gazdák. Gyűjtöttek őszi terményeket, gyümölcsöt, zöldséget, amikből a német hon-és népismeret, valamint a technika órákon a gyerekek ötletes és látványos képeket, díszeket készítettek. Az ünnep a német nyelv gyakorlására is remek lehetőséget nyújtott, készültek a lekvárokra, befőttekre német feliratok és a kreatív írás is szerephez jutott.

A kollégák és diákok egymás munkáját segítették, összefogtak, mint annak idején szüretkor a falusiak, így minden osztályban elkészült az ünnepi faliújság és a gazdagon terített betakarítási asztal. Az elkészült kompozíciókat egy szakavatott zsűri értékelte és emléklappal jutalmazta.

A német munkaközösség tagjai szalmabálák segítségével őszt idéző dekorációt állítottak össze, e látványos dísz fogadja a hét során az iskolába érkezőket.

 

Minárik Lívia

szervező

Még több képet itt találhat vagy a képre kattintva!