HALLOWEEN

Az ősz során minden osztályban megismerkednek a gyerekek Halloween hagyományival. Egy általam készített prezentáció segítségével tartalmas összeállítást tekinthetnek meg a diákok valamint egy rövid feleletválasztós teszt segítségével ellenőrizhetik az elsajátított ismereteiket.

Az iskolában már 3 éve rendezem meg a tökfaragó versenyt mely a diákok körében nagy né

pszerűségnek örvend. Rengeteg kézzel faragott remekművek mosolyognak ránk vagy ijesztenek meg minket a szürke ködös októberi hónapban. A kiállítást az óvodások is megtekintették.

Meg kell még említenem a plakátkészítő versenyt is, ami szintén nagy sikert arat az alsó és felső tagozaton egyaránt. A felsősöknek angol szöveget tartalmazó, képekkel illusztrált plakátokat kell beadniuk, míg az alsós korosztálynak egy rémisztő, de egyben dekoratív alkotást kell elkészíteni.

Minden páros évben bemutatjuk a tanulóknak az amerikai hagyományoknak megfelelő szokásokat. A 4. osztály tanulói ilyenkor részt vesznek a Halloween party elnevezésű rendezvényen. A party első felében sportversenyen vesznek részt, amely felöleli az amerikai és angolszász hagyományokat: almahalászat; tökterelgetés; denevérreptetés és szellemeregetés és pókháló készítése. A folytatásban pedig gusztustalan, igénytelen, de ehető szendvicseket kell elkészíteni a diákoknak. A nap zárásaként pedig jelmezbe öltöznek, vagy arcfestés keretében ijesztő fejet varázsolnak maguknak. Rövid zsűrizés után ünnepélyes eredményhirdetés következik, majd a gyerekek által otthonról hozott finomságokat és üdítőitalokat jóízűen elfogyasztjuk.

Remélem a jövőben is hasonló színvonalú és eredményes rendezvényeket tudok az őszi szünet előtt a diákoknak szervezni.

Kömpfné Lengyel Mónika
szervező

Még több képet itt találhat.