Lámpások, libák minden mennyiségben - Martinstag a Medgyessyben

Iskolánkban, a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulóink megismerjék, és magukénak érezzék a magyar mellett a német néphagyományokat is. A Márton nap a magyar nemzeti kultúrkincs része is, de annyi,

és olyan jellegzetes szokások nem kötődnek hozzá, mint a német Martinstag-hoz. Ezekből merítve tartottunk játékos foglalkozásokat tanulóinknak, elsőtől hatodik évfolyamig.

A legkisebbek libás mandala-tányért és egy „igazi” tollas libát készítettek, a nagyobbak egy névre szóló színező füzetet kaptak, amely végigvezeti kis tulajdonosait Martin jó cselekedetekkel teli életén egészen püspökké válásáig. A felsős osztályok élő társasjátékot játszottak, ahol a szerencse mellett nagy szükség volt a Martinstag-hoz kötődő ismeretekre is.

Nem maradhatott el, természetesen, ezen a napon a libazsíros kenyér sem, amit a játékok végén nagy élvezettel fogyasztottak el a gyerekek.

Programunk csúcspontja az énekszóval kísért lámpás felvonulás volt, amelyen, nagy örömünkre, már nagyon sok szülő, nagyszülő is részt vett. Közösen határoztuk el, hogy jövőre sem maradhat el ez a vidám program.


Még több képet itt találhat vagy a képre kattintva.