Sóstó 2018

 

A Medgyessy iskola diákjai Idén nyáron is részt vettek a hosszú évtizedes hagyománnyal bíró sóstói táborozáson. Az utolsó előtti turnust választottuk, ez július végére esett. Több mint negyven diákkal voltunk jelen, ebből tíz már korábban végzett ifi, akik az élmények gyűjtésén túl a pedagógusoknak is segítettek.

Az időjárás többé-kevésbé kegyes volt hozzánk, néhány nyári zápor ugyan elért minket, ám a hőmérséklet szinte végig 30 fok felett maradt. A Balaton vize kiváló volt, így délelőtt és délután is tudtunk fürödni. A sportot előtérbe helyező intézmény lévén minden nap több órát töltöttünk sportolással: az alsósok zsinórlabdáztak, a felsősök és az ifik magas hőfokú röplabda és focimeccseket játszottak egymással. Ha kevésbé volt jó az idő, a benti termekben asztaliteniszezéssel és csocsóval ütöttük el az időt. A vízben pedig „vízi-röplabdáztunk”.

Idén egy nyertes eszközpályázatnak köszönhetően még színesebbé tudtuk tenni az ottlétünket: társasjátékokat és sporteszközöket vásároltunk, amelyekkel minden szabadidős igényt ki tudtunk elégíteni.

A tábor egyik csúcspontja a csütörtöki nap volt, amikor is – az évek alatt gyűjtött pénzből – levonatoztunk Siófokra, és sétahajóztunk egy jót a Balatonon. Nem akármilyen sétahajó volt: kalózhajó! A gyerekek, főleg a kisebbek nagyon élvezték, a hajó animátorai különböző játékokkal készültek: a gyerekek kincset kerestek, kifestették magukat, „harcoltak” a többi hajó ellen.

A tábori esték változatosak voltak, a vezetés idén is kitett magáért: volt karaoke est, ismerkedés, utcabál, kvíz, sportvetélkedő. Ezen felül a Medgyessy ifijei is készültek: szerda délután „Egy perc és nyersz” játékokat készítettek a kicsiknek. A jól bevált naplementés esti fürdőzés sem maradt el.

A tábor a megszokott módon zárult: zászlólevonás majd tábortűz. A sóstói tábor jövőre ünnepli 60. születésnapját, ennek a kétharmadán a Medgyessy is részt vett, ennek tükrében jövőre is szeretnénk egy nagyon jó hete eltölteni ott, mint ismert: Sóstó visszavár!

 

Vecsei András, 2018-08-08

Még több képet itt találhat.